Fuvarozás

Fuvarozás

Kombinált, intermodális fuvarozás

A fuvarozás az emberek, állatok és áruk egyik helyről a másikra történő mozgatása. Más szavakkal, a szállítás hatását egy organizmus vagy dolog meghatározott mozgása határozza meg az A pontból a B pontba. A fuvarozási módok közé tartozik a légi szállítmányozás, a szárazföld (vasúti és közúti), a vízi (tengeri), a kábeles, csővezetékes és az űrfuvarozás. A folyamat felosztható infrastruktúrára, járművekre és műveletekre. A fuvarozás lehetővé teszi az emberek közötti kereskedelmet, ami elengedhetetlen a civilizációk fejlődéséhez.

A közlekedési infrastruktúra a helyhez kötött létesítményekből áll, beleértve az utakat, vasutakat, légutakat, vízi utakat, csatornákat és csővezetékeket, valamint terminálokat, például repülőtereket, vasútállomásokat, autóbusz-állomásokat, raktárakat, teherautó-terminálokat, üzemanyagtöltő állomásokat (beleértve az üzemanyag-ellátó dokkokat és az üzemanyag-állomásokat) és a tengeri kikötőket. A terminálok utasok és áruk cseréjére, valamint karbantartásra egyaránt használhatók.

Az ilyen hálózatokon közlekedő járművek lehetnek gépjárművek, kerékpárok, buszok, vonatok, teherautók, helikopterek, vízi járművek, űrhajók és repülőgépek.

A műveletek a járművek üzemeltetésének módjával és az e célra meghatározott eljárásokkal foglalkoznak, beleértve a finanszírozást, a törvényességeket és az előírásokat. A közlekedési iparban az üzemeltetés és az infrastruktúra tulajdonjoga lehet állami vagy magán, országtól és módtól függően.

A személyszállítás lehet nyilvános, ahol az üzemeltetők menetrend szerinti szolgáltatásokat nyújtanak, vagy privát. Az áruszállítás a konténerezésre összpontosult, bár az ömlesztett szállítást tartós cikkek nagy mennyiségéhez használják. A közlekedés fontos szerepet játszik a gazdasági növekedésben és a globalizációban, de a legtöbb típus légszennyezést okoz és nagy mennyiségű földet használ fel. Noha a kormányok jelentős mértékben támogatják, a közlekedés megfelelő megtervezése elengedhetetlen a forgalom áramlásának és a város terjeszkedésének visszaszorításához.

A kombinált, vagy más néven intermodális fuvarozás lényege, hogy a szállítandó áru a feladástól az átvételig egy konténerben marad, miközben egynél több fuvarozási ágat is érint a szállítása egy fuvarozási szerződés keretén belül.

Ennek a fuvarozási módnak a legfontosabb feladata, hogy a különböző közlekedési ágazatok legelőnyösebb tulajdonságait kihasználja és egy olyan útvonalat alkosson, mely a lehető legbiztonságosabb és legelőnyösebb a megrendelő számára.

Cégünk az intermodális fuvarozásban is tud Önnek segíteni! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szállítmányozás belföldön és külföldön!

Ajánlatkérés

Közúti fuvarozás

Ennek a fuvarozási módnak két fajtája van, komplett és részrakomány. A komplett rakományt FTL jelzéssel jelölik, mely a Full Truck Load rövidítése, magyarul a szállítást végző járműben csak a mi rakományunk van. A másik szállítási mód a részrakomány, amit LTL-el jelölnek, vagyis Less than Truck Load. Ebbe az esetben több megrendelő áruja is helyet kap a teherautón.

A közúti fuvarozásnak számos előnye van, melyeket a legjobban belföldön tudunk kihasználni. Nincsen megkötve a pálya, vagyis az út, amin közlekedik a teherautó, így könnyedén ki tudja kerülni a nagyobb elakadásokat, torlódásokat, így lecsökken a késés esélye. Nagy előny még, hogy háztól-házig történik a szállítás, illetve gyorsabb is, mint a vasúti szállítás. A legtöbb fuvarozó cég rendkívül rugalmas a költségek megállapításában, így jól személyre lehet szabni az árakat. A kockázatra is gondolni kell a fuvarozás folyamán és a közúti fuvarozásnak elfogadható a kockázata.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és egy rövid konzultációt követően adunk önnek egy pénztárcabarát díjszabást.

Szállítmányozás belföldön és külföldön!

Ajánlatkérés

Tanulmány letöltése