Közúti szállítmányozás

Szállítmányozás

A szállítmányozás alatt értjük az árutovábbítás azon folyamatának megszervezését, melynek célja hogy a küldemény a lehető legkisebb költséggel, legbiztonságosabban és a lehető legrövidebb idő alatt jusson el a rendeltetési helyére. Ez lehet légi, vizi, vasúti vagy éppenséggel közúti szállítmányozás.

Közúti szállítmányozás

Az Önök cége esetleg kisebb mennyiségű árut szeretne szállíttatni? Nem gond ha csak néhány palettányi árut kell fuvarozni, mi megoldjuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan szállítmányuk megérkezzen a rendeltetési helyére. A kis szállítmányok mellett a komplett rakományok szállítása sem jelent gondot, akár túlméretes vagy veszélyes áruról legyen is szó!

Közúti szállítmányozás import/export esetén

Minden megbízónak más- más szempont fontos a fuvarfeladat megoldásánál. Rugalmasan, személyre szabott közúti szállítmányozási megoldást nyújtunk a leggyorsabb szállítási megoldástól a leggazdaságosabb útvonal kiválasztásáig célunk, hogy árujuk gyorsan, gazdaságosan háztól-házig célba érjen bárhol Európán belül.

Szükséges a lehető legpontosabban megismernünk a fuvarfeladat részleteit, ezért munkatársukkal folytatott rövid igényfelmérés után tudunk megfelelő szállítási módot ajánlani a határidők és a költségek pontos ismerete mellett.

Állunk rendelkezésükre komplett (FTL - Full Truck Load), vagy részrakományok (LTL – Less than Truck Load) szállításának megszervezésében is, számunkra nem okoz problémát az 1 paletta elszállítása sem. Megbízható, kipróbált fuvarozói gárda áll mögöttünk, amely garancia a minőségi szolgáltatás nyújtására. Gyorsan költséghatékonyan ez a mottónk! Ismerje meg a lényegi különbségeket az FTL és LTL szállítási módok között!

Közúti szállítási szolgáltatásaink:

  • Rész, illetve komplett rakományok szállítása furgontól a mega-trailer-ig
  • Belföldi kiszállítás
  • Igény szerint két sofőrös szállítás
  • Csomagolás


A Sky-Log Kft. már több, mint 10 éve foglalkozik közúti szállítmányozással is és ez idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk. Kiválasztjuk a legrövidebb és legbiztonságosabb utat, így nem kell aggódnia, hogy hogyan érkezik meg a kijelölt helyre az áru.

Keressen minket bizalommal, örömmel adunk ajánlatot Önnek!

Szállítmányozás belföldön és külföldön!

Ajánlatkérés

Közúti szállítmányozás vagy fuvarozás?

A közúti szállítmányozás az áruk egyik helyről a másikra történő szállításának általános kifejezése, bármilyen közlekedési módot is használjanak. Ez magában foglalhatja a teherautók, kamionok, furgonok, kisteherautók, sőt motorkerékpárok használatát is. A közúti szállítmányozás a leggyakoribb áruszállítási mód, és sokféle áru szállítására használható, a kis csomagoktól a nagy gépekig.

A fuvarozás viszont a közúti szállítmányozás egy speciálisabb típusa, amely arra összpontosít, hogy az emberek és áruik egyik helyről a másikra jussanak el. Ez magában foglalhatja a tömegközlekedést, a taxikat, a limuzinkat, a szállítási szolgáltatásokat, sőt a kerékpártúrákat is. A fuvarozás gyakran személyesebb élmény, mint a közúti szállítmányozás, és gyakran drágább is.

Milyen okmányokat bocsátanak ki a szállítmányozók?

Szállítmányozói átvételi elismervény (Spediteur Recepisse)

A szállítmányozók ezt az okmányt akkor adják ki, amikor igazolni kívánják az árufeladást, főként gyűjtőforgalomban lévő, vásári vagy kiállítási áruk esetében. Lényegében azt igazolja, hogy az áru a szállítmányozóhoz került, akinek a feladata, hogy megszervezze a szállítás útját. A rendelkezési jogot az okmány korlátozottan biztosítja a birtokos számára.

FIATA FCR (Speditőr átvételi elismervény - Forwarders Certificate of Receipt)

A szállítmányozó ezzel igazolja, hogy a küldemény a birtokába került és arra vonatkozóan is utasítást kapott, hogy a megfelelő címre eljuttassa. Az áru felett a rendelkezési jog biztosítva van egészen addig, míg a szállító birtokában van a küldemény. Az okmány nem egyenlő az értékpapírral, valójában a fuvarlevél második példányának szerepét tölti be.

FIATA FCT (Speditőr fuvarozási tanúsítvány - Forwarders Certificate of Transport)

Ez egy olyan értékpapírnak minősülő tanúsítvány, amellyel a szállítmányozó bizonyítja, hogy átvette a küldeményt, és azt szállítmányozásra tovább bocsájtotta. Felelősséget vállal azért, hogy az áru megérkezik a megnevezett rendeltetési helyen, azaz a címzett megkapja. Erre az időre a tulajdonjog a fuvarozót illeti.

FWR (FIATA Raktári elismervény - FIATA Warehouse Receipt)

Logisztikával foglalkozó vállalkozások sok esetben raktározást is vállalnak ügyfeleik részére. Az FWR egy olyan elismervény, amely tanúsítja, hogy egy adott árut a cég átvett, és raktárában elhelyezte. Nem számít azonban közraktárjegynek, tehát hivatalos okmánynak nem minősül, így a törvény nem ismeri el, viszont ha erre nem kötelezi semmi az áru tulajdonosát, akkor a legtöbb esetben használható, hiszen kereskedelmi jellemzői teljesen megegyeznek a közraktárjeggyel.

FIATA FBL (Átruházható FIATA multimodális fuvarlevél - Negotiable FIATA Multimodal Transport Bill of Lading)

Ez a fajta fuvarlevél egy olyan értékpapír, ami magában foglalja a szállítmányozó vállalkozás által vállalat kizárólagos felelősséget az áruért. Ebbe beletartozik egyrészt a szállítási címre, azaz a rendeltetési helyre történő szállítás, valamint annak minősége is. Ez azt jelenti, hogy a szállítmányozó a teljes szállítási útvonalra – amely történhet akár alvállalkozók segítségével is– biztosítja az áru épségben történő leszállítását.

FIATA SDT (Feladói nyilatkozat veszélyes áruk fuvarozásához - Shippers Declaration for the Transport of Dangerous Goods)

Ezt a nyilatkozatot nem a fuvarozónak, hanem minden esetbe a feladónak kell kitöltenie. Erre az okmányra azokban az esetekben van szükség, amikor veszélyes áru fuvarozására ad megbízást egy cég. A nyomtatvány tartalmazza az áru besorolását (közúti fuvar során az ADR, vasúti szállítás esetén a RID, tengeri szállítmányozás közben pedig az IMDG/IMCO előírásai alapján), valamint pontosan tisztázza a felelősségi köröket.

FFI (FIATA szállítmányozási utasítás - FIATA Forwarding Instructions)

Ahány szállítmányozó, annyi szokás. Ezen próbál meg változtatni a FIATA, azaz a Fédération Internationale des Associations de Transitaires et Assímilés (Szállítmányozók Világszervezete) azáltal, hogy egységesíti a különböző szállítmányozási okmányokat. Az FFI célja, hogy olyan kódrendszert és sablon formanyomtatványokat biztosítson, amelyek a világ legtöbb pontján használatosak, egységesek, így könnyítve meg a fuvarszervezők és a megbízóik mindennapjait áttekinthető, uniformizált dokumentumok segítségével.

Ajánlatkérés

Tanulmány letöltése