Miért fontos, hogy GPS nyomkövetést alkalmazzon gépjárműve védelmére?

A gépjárművédelem sajnos rendkívül fontos a mai világban, mivel a cseles autó tolvajok pillanatok alatt eltulajdoníthatják a féltett autót, vagy akár autókat. A GPS nyomkövetés nem csak a személyi gépjárművédelemben segíthet, hanem flottakövetésre, valamint személy, illetve kisállatkövetésre is tökéletesen alkalmas. Ismerje meg jobban a GPS nyomkövetést és tudjon meg többet erről a kiváló szolgáltatásról!

A GPS nyomkövetés szerepe a gépjárművédelemben

Több, mint 50 éve alkalmazzák a GPS-es rendszereket, de természetesen régen csak a szovjet és amerikai hadseregnek volt elérhető ez a technológia, azonban az utóbbi 10-15 évben az általánosabb felhasználása is elterjedt és ennek következtében jöttek létre a GPS nyomkövetéssel foglakozó cégek. Működése rendkívül egyszerű, csupán csak egy jeladóra van szüksége, melyet el kell helyezni a gépjárművön és már lehet is alkalmazni a nyomkövetést. Szinte méterre pontosan meg lehet határozni a figyelt gépjármű helyzetét, járjon az bárhol a világon. Nem sok cég alakította úgy ki a csomagjait, hogy azok moduláris módon épüljenek fel. Ez annyit tesz, hogy az ügyfél döntheti el, hogy mely modulokat szeretné használni a GPS nyomkövetés során. Természetesen egy szakértő cégnél nem csak nyomkövetésre, hanem egyéb modulok követésére is van lehetőség, úgy mint a tanksapka lecsavarás figyelése, üzemanyag szint mérés, raktárnyitás stb. A GPS nyomkövetést nem csak a gépjárműveknél szokták alkalmazni, hanem a flottakövetésnél is.

A flottakövetés általános jellemzői

Hogy egy vállalkozás megfelelő módon tudja figyelni a gépjárműveket, vagyis a flottát, érdemes a flottakövetés szolgáltatást kérni a GPS nyomkövető cégektől. Ezzel naprakész információkat szerezhet figyelt járműveiről, megtudhatja, hogy merre járnak a világban, milyen sebességgel közlekednek, mennyi a pillanatnyi üzemanyag állás stb. A flottakövetés szolgáltatást általában lopásvédelemmel is ki lehet egészíteni. Amiről a következő bekezdésben tudhat meg többet!

A lopásvédelem általános jellemzői

A lopásvédelem szervesen kapcsolódik a GPS nyomkövetéshez, mivel a legtöbb esetben együtt szokták alkalmazni a két technológiát. A lopásvédelem lényege, hogy a sofőrnek minden esetben azonosítania kell magát, amikor beindítja a járművet, vagy kinyitja a bal első ajtót. Az azonosítás többféleképpen történhet, a legáltalánosabb megoldások a mágneskártya alkalmazása, egy rejtett gomb megnyomása, valamint a mobiltelefonon történő azonosítás. Ha nem történik meg az azonosítás, akkor el sem indul a motor, de ha menet közben történik mindez, akkor a rendszer letiltja a motort, vagy az üzemanyagellátást, így pár másodperc múlva használhatatlan lesz a jármű.

Melyik cégtől érdemes megrendelni a GPS nyomkövetést?

A Pettrack Kft. hosszú évek óta foglalkozik GPS nyomkövetéssel és a fentebb felsorolt szolgáltatásokkal. Tekintse meg oldalukat és kérjen árajánlatot még ma! Védje meg megfelelően járművét, valamint flottáját!

A GPS nyomkövetés szerepe a közúti fuvarozásban

A GPS nyomkövetés napjainkban elengedhetetlen eszközzé vált a hatékony és eredményes közúti fuvarozáshoz. Számos előnnyel jár a flották üzemeltetői és a sofőrök számára egyaránt.

A flottamenedzserek számára a GPS valós idejű betekintést nyújt a járművek helyzetébe és mozgásába. Ez lehetővé teszi az útvonalak optimalizálását, a forgalmi dugók elkerülését és a szállítási idők betartását. Ezenkívül a GPS-adatok elemzése segíthet a vezetési stílus javításában, az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében és a karbantartási költségek optimalizálásában.

A sofőrök számára a GPS hatékony navigációs eszközt biztosít, amely segít nekik a céljukhoz való eljutásban a legrövidebb és leggyorsabb útvonalon. Ezenkívül a GPS-adatok felhasználhatók a forgalmi dugókról és balesetekről szóló valós idejű információk elérésére, ami segíthet a sofőröknek elkerülni a késéseket és a frusztrációt.

A GPS nyomkövetés tehát egy értékes eszköz a közúti fuvarozásban, amely javítja a hatékonyságot, a biztonságot és a termelékenységet. A flottamenedzserek és a sofőrök számára egyaránt számos előnnyel jár, ami elengedhetetlenné teszi a mai versenyképes fuvarozási piacon.

Tanulmány letöltése