Bővebben az infrafűtésről és az infrapanel termékekről!

Bizonyára már Ön is hallott az infrafűtésről, mint modern fűtési megoldásról, de pontosan nem tudja, hogy hogyan is működnek, az ezt a technológiát alkalmazó berendezések, termékek. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mi is az az infrafűtés, milyen típusai vannak, és hogy mely webáruházban érdemes infrapaneleket vásárolni.

Milyen infrafűtési technológiák léteznek?

Jellemzően három különböző felépítésű infrapanel érhető el a piacon, melyekből főleg már csak egyet alkalmaznak, ajánlanak.

Fűtőfilm alapú infrapanelek

A legrégebbi működési elv a fűtőfilm alapú infrapanelek. Ezt a technológiát padlófűtésnél alkalmazzák, ahol kiválóan is működik. Infrapanelekbe építve viszont egyáltalán nem ajánlott, mivel borzasztó a teljesítménye. Drágák, el tudnak romlani és egyáltalán nem éri meg velük fűteni.

Karbonszálas infrapanelek

A következő működési elv a karbonszálas infrapanel. Ahogy a neve is jelzi, karbonszálak találhatóak a gyantalapok között, melyek hőt termelnek az elektromos áram hatására. Jellemzően rossz minőségű termékekről beszélünk, mivel távol-keleti üzemekben készítik ezeket a termékeket a lehető leggyorsabban és ráadásul a hő veszteség is igencsak magas. Ez annak köszönhető, hogy az infrapanel felülete sima, így nincs mód, hogy szétszóródjanak az infrasugarak, így csak egy téglalapnyi területet tudnak megfelelően felmelegíteni. Hatalmas hátrányuk, hogy a karbonszálak elhasználódhatnak és nincs mód a javításukra, így életük véges. Nem jellemzőek a magyar piacon, pont emiatt. Szerencsére van egy sokkal megbízhatóbb és magasabb hatásfokkal rendelkező termék is, melyek sokkal jellemzőbbek a hazai piacra.

Grafitmasszás infrapanelek

Ez a működési el pedig a grafitmassza, vagyis a grafitmasszás infrapanelek. Felépítése rendkívül egyszerű, mivel két gyantalap közé összepréselt szén alapú masszát (grafit) öntenek, mely a magas hőmérséklet hatására megszilárdul. A hőveszteséget úgy minimalizálják, hogy az infrapanel hátoldalára egy reflexiós réteget vonnak, mely tökéletesen megakadályozza, hogy az infrasugarak a fal felé haladjanak. A grafitmasszás infrapanel felületén apró dudorok találhatóak, melyek arról gondoskodnak, hogy az infrasugarak a szobában mindenhová eljussanak. Ezzel a technológiával tökéletesen fel lehet melegíteni az adott szobát, így ha kisebb területről beszélünk, akkor valószínűleg elegendő csak egy darab infrapanel. Azért is érdemes grafitmasszás infrapanelt vásárolni, mert élettartama végtelen. Nincsen benne olyan alkatrész, ami elromolhatna, meghibásodhatna, vagy ne lehetne cserélni. Természetesen ezek a típusok a legelterjedtebbek Magyarországon, mivel kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, tartósak és könnyen beszerezhetőek, könnyű velük számolni és nagyon gyorsan felfűtik a helyiséget.

Hol érdemes infrapanelt vásárolni?

Egyre több webáruházban elérhetőek ezek a típusú termékek, azonban a Goldinfrafutes.hu oldalon olyan infrapanelek is elérhetőek, melyek máshol nem. Természetesen nem csak infrapanelek, hanem más infrafűtési technológiát alkalmazó berendezések is találhatóak itt, gondolok itt az infra konvektorra, padlófűtésre, elektromos törölközőszárítóra stb. Tekintse meg a Goldinfrafutes.hu széles infrapanel kínálatát és válasszon magának olyan terméket, mely a legjobban illik otthonához! Könnyedén ki tudja számolni, hogy mekkora teljesítményű panelekre van szüksége adott szobája felfűtéséhez. Csak kövesse az oldalon található leírást, hogy hogyan érdemes kiszámolnia!

Előző bejegyzésünkben az állatfelszerelésekről írtunk!

Ismerje meg jobban a szállítmányozást legyen szó nemzetközi, vagy belföldi szállításról!

Tanulmány letöltése