Az épületautomatizálás nem luxus többé!

A legtöbben luxusnak tartják, ha meghallják az okos otthon kifejezést, azonban az évek folyamán annyira elterjedtek ezek a megoldások, hogy jóval szélesebb körben lehessen alkalmazni, használni a különböző épületautomatizálási megoldásokat.

Számos fajtája van az épületautomatizálásnak, a legtöbbünknek jellemzően az okostelefonról vezérelhető fűtés, vagy kávéfőző ugrik be elsőre, azonban ennél jóval kifinomultabb és bonyolultabb rendszereket is lehet kiépíteni, túlzás nélkül elmondható, hogy csak a képzelet szabhat határt, hogy mennyire automatizáljuk manapság az otthonunkat.

Miért léteznek okos otthonok?

Mivel még mindig a legtöbben luxusnak gondolják az épületautomatizálást, így el sem tudják képzelni, hogy pontosan mit is értünk okos otthon alatt. Rendkívül egyszerű definiálni ezt a kifejezést, mivel ebben az esetben olyan otthonról beszélünk, amely valamilyen szinten automatizálva van, illetve egyetlen, vagy több központi egységről vezérelhetőek a lakás különböző funkciói. Mit is lehet automatizálni? A teljesség igénye nélkül: fűtést, légkondicionálást, kávéfőzőt, locsolást, hűtőt, mosógépet, világítást, robotporszívót, vagy akár a sütőt is. A központi egység alatt jellemzően az okostelefont értjük, így egy alkalmazáson belül lehet kapcsolgatni az összes csatlakoztatott eszközt, melyek az internet segítségével szinkronizálódnak az applikációval.

Mely céget érdemes megbízni az okos otthon kiépítésével?

Az Elko EP épületautomatizálással és okos otthon megoldásokkal foglalkozik, hosszú évek óta oldják meg a magánemberek és cégek problémáit, teljesítik igényeit. Számos eszközzel rendelkeznek, melyek felhasználásával profi módon automatizálható bármely otthon. Vegye fel velük a kapcsolatot és tekintse meg referenciáikat, hogy mégis milyen okos otthonokat hoztak már létre!

Tanulmány letöltése